Berichten

NVK Award voor drs. Edwin Knots

23-6-2017

De NVK Award is tijdens het NVK Jubileumcongres uitgereikt aan drs. Edwin Knots.
De
heer Knots ontving deze award als dank voor zijn inzet als bestuurslid van de NVK. Als lobbyist pur sang heeft hij veel belangrijke punten op de agenda gezet tijdens zijn zeven jaar als bestuurder van de NVK. Zo was hij onder meer de belangrijkste motor achter het FMS-lidmaatschap van de NVK.

Op donderdag 15 juni heeft voorzitter Károly Ily de prijs uitgereikt aan de heer Knots tijdens het NVK Jubileumcongres. Hij noemde hem een lobbyist pur sang met een uitstekend gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Niet bang om tegen stromen in te gaan, gevoelige thema’s aan te dragen en daarvoor draagvlak te creëren. Hij heeft onwaarschijnlijk veel bestuurlijke energie gestoken in de vereniging. Daarnaast is hij ook nog een aimabel mens, hardwerkend en collegiaal, aldus Illy. Zo heeft hij al die jaren regelmatig zijn medebestuurders een lift gegeven.

Naast de mens Edwin Knots sprak de voorzitter ook zijn waardering uit voor de vele, soms gevoelige, dossiers die de heer Knots voor zijn rekening heeft genomen. Denk aan het opheffen van de Stichting HOKH, hij is als enige lid van de orde MS in het bestuur, was de belangrijkste motor achter het FMS-lidmaatschap van de NVK en zo zijn er nog vele voorbeelden te benoemen. “En niet te vergeten alle fantastische gadgets waar hij ons kennis mee heeft laten maken als Apple- en gadgetfanaat.”
 

NVK Award
De NVK Award is een onderscheiding die wordt uitgereikt aan leden die zich op bijzondere wijze verdienstelijk maken (of hebben gemaakt) voor de vereniging. De onderscheiding is in 2002 in het leven geroepen door het bestuur, op initiatief van de leden Robert Holl en Anne Marie Oudesluys.

De NVK Award bestaat uit een beeldje van kunstenaar Ad van den Brink. Het beeld symboliseert de NVK als vereniging die staat voor een gezond en goed leven voor ieder kind. Bij het beeld hoort een versie die als broche gedragen kan worden. 

Digitaal loket

Mijn sectie