Berichten

Genootschap Historia Paediatrica houdt vierde historische dag

20-6-2014

Het Genootschap Historia Paediatrica (GHP) organiseert op 20 november voor de vierde keer een bijeenkomst over de geschiedenis van de kindergeneeskunde en de NVK.

Programma, aanmelden, praktische info


De bijeenkomst vindt plaats in het recent opgerichte Centrum voor Medisch-Historische Documentatie en Medisch Erfgoed op Urk. Het betreft een informele bijeenkomst, vooral bedoeld om van gedachten te wisselen over wat er leeft aan geschiedenis binnen kindergeneeskundig Nederland. “De vraag is hoe wij onze kindergeneeskundige geschiedenis en ons erfgoed kunnen behouden voor en overdragen aan de generatie na ons,” aldus de aankondiging van het Genootschap.
 

Voordrachten
Daarnaast zijn er voordrachten van kinderartsen met belangstelling voor de geschiedenis. Onder voorbehoud spreken Gottlieb Nelck (‘Verboom, meer dan alleen kinderarts’), Wim Brussel (‘Christine Bader, pionier en kinderarts’), Piet Schilte (‘Kinderartsen in Nederlands Indië’) en Friederike Hakvoort-Cammel (‘SKZ 1962-63 versus 2012-13’) en Julius van Gils ('De ziekte van Van Buchem op Urk).

Kinderartsen die eveneens een voordracht willen houden kunnen zich melden bij Piet Schilte, ppm@pschilte.nl.

Naar de startpagina van het Genootschap Historia Paediatrica

Mijn sectie