Berichten

Vijfde historische dag op 1 oktober

19-5-2015

Het Genootschap Historia Paediatrica (GHP) organiseert op 1 oktober voor de vijfde keer een bijeenkomst over de geschiedenis van de kindergeneeskunde.

De bijeenkomst vindt plaats in het stadsarchief van Amsterdam in gebouw De Bazel naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Tussen ziek en beter. Verhalen uit het Emma Kinderziekenhuis 1865 - 2015’. Zodra het programma bekend is, meldt het Genootschap dit op de eigen pagina op de NVK-website en via NVK Nieuwsmail. Het aantal plaatsen is beperkt, het programma veelbelovend. U kunt zich online aanmelden via onderstaande link:

Inschrijven 5e bijeenkomst Genootschap Historia Paediatrica op 1 oktober


Het Genootschap Historia Paediatrica organiseert bijeenkomsten met voordrachten. Deze vinden bij voorkeur plaats op een locatie die associaties heeft met de kindergeneeskunde. Zo vonden de eerdere historische dagen plaats in Het Meisjeshuis (Delft, 2008), het Emma Kinderziekenhuis (Amsterdam, 2009), het Van ’t Lindenhoutmuseum (Nijmegen, 2013) en het centrum voor Medisch-Historische Documentatie en Medisch Erfgoed (Urk, 2014). Van de vierde historische dag op Urk is een verslag beschikbaar.

Historisch besef

Het Genootschap zet zich in voor de bevordering van het historisch besef en kennis onder kinderartsen en arts-assistenten in opleiding tot kinderarts. Daarnaast bewaart het Genootschap de geschiedenis van de kindergeneeskunde in Nederland en van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, opgericht in 1892. Het bestuur bestaat uit Piet Schilte (voorzitter, ppm@pschilte.nl), Friederike Hakvoort-Cammel (secretaris, fhakcam@gmail.com), Julius van Gils, Ed Lommen en Gerard Stoelinga.

U kunt zich bij de secretaris van het Genootschap opgeven als belangstellende. U wordt dan op de mailinglist geplaatst. Er wordt geen contributie geheven: u betaalt bij deelname aan activiteiten. Deze staan open voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de kindergeneeskunde.

Mijn sectie