Berichten

Programma en praktische info 5e historische dag 1 okt

27-8-2015

Het programma vande 5e historische dag op 1 oktober 2015 in Amsterdam is nu beschikbaar, evenals alle praktische informatie. U kunt zich nog aanmelden, maar het aantal plaatsen is beperkt.


Programma en praktische info 5e historische dag

Naar het aanmeldformulier

Het Genootschap Historia Paediatrica heeft een zeer aantrekkelijk programma samengesteld voor geinteresseerden in de geschiedenis van de kindergeneeskunde.


Als locatie is gekozen voor het stadsarchief van Amsterdam in gebouw ‘De Bazel’. Hier vindt de tentoonstelling ‘Tussen ziek en beter’ plaats ter gelegenheid van het 150-jaring bestaan van het Emma Kinderziekenhuis.

Voordrachten
Deelnemers aan de historische dag kunnen 's middags de tentoonstelling bezoeken (met rondleiding). 's Ochtens vinden voordrachten plaats van 
Hugo Heymans (anderhalve eeuw kindergeneeskunde in Amsterdam), Hanna van den Ende (Amsterdamse Joodse kinderartsen tijdens de Tweede Wereldoorlog), Pieter Flinkenflögel (sociale omstandigheden in de tweede helft van de 19e eeuw in Amsterdam) en Eric Heijselaar (het initiatief voor het kinderziekenhuis en het archiefonderzoek naar de personen in de tentoonstelling).


Na een lunch geven, voorafgaand aan de rondleiding door de tentoonstelling, 
Ludger Smit en Stefanie van Odenhoven achtergrondinformatie over gebouw De Bazel en de tentoonstelling.


De historische dag staat open voor zowel NVK-leden en hun partners als andere belangstellenden voor de geschiedenis van de kindergeneeskunde. Inschrijven kan online via onderstaande link.De kosten bedragen 60 euro per persoon, inclusief koffie, lunch en afsluitend drankje.
 

Naar het aanmeldformulier - DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN

Programma en praktische info 5e historische dag
 


 

Mijn sectie