Berichten

Oproep: tweelingprijs voor publicaties 2010

11-6-2010
Tweelingprijs voor publicaties jonge onderzoekers


De Commissie Wetenschap van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde looft sinds 2009 elk jaar namens de Maarten Kappelle Stichting twee prijzen van € 1.250 uit voor de beste artikelen in de kindergeneeskunde: één voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en één voor klinisch wetenschappelijk onderzoek.


Voor inzendingen geldt onder meer dat de artikelen gepubliceerd of geaccepteerd dienen te zijn in 2009 of 2010 en dat de eerste auteur niet ouder is dan 30 jaar. Inzendingen (met inachtneming van onderstaand reglement) kunnen tot 1 september 2010 worden verzonden naar de commissie Wetenschap, Elise van Dam, vandam@nvk.nl). De beoordeling geschiedt door de commissie Wetenschap van de NVK.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het NVK Congres aan het einde van de plenaire sessie ‘Prijs voor de Jonge Onderzoeker’ op woensdagochtend 3 november 2010. De beide winnaars van de Tweelingprijs voor publicaties houden een presentatie van elk 10 minuten. Ook de winnaars van de Prijs voor de Jonge Onderzoeker houden een presentatie.

De Maarten Kappelle Stichting (ww.maartenkappellestichting.nl) bevordert en steunt medisch onderzoek bij kinderen.
 

Reglement 2010 Tweelingprijs publicaties


Meer info over de prijs

Mijn sectie