Berichten

Intensive Care voor kinderen (Amsterdam UMC)

12-11-2018

Op 7 juni 2018 zijn het Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum (VUmc) bestuurlijk gefuseerd. De twee Amsterdamse academische ziekenhuizen werken sindsdien samen onder een gezamenlijke naam: Amsterdam UMC. Het Emma Kinderziekenhuis maakt integraal onderdeel uit van het Amsterdam UMC.

De eerste veranderingen en de potentiële consequenties hiervan voor patiënten en verwijzers is de officiële samenvoeging van alle (potentieel) IC-behoevende kinderen op 12 november 2018.

 

  • Vanaf deze datum sluit de kinder-IC op locatie VUmc. Alle kinderen die IC-zorg nodig hebben worden opgenomen op de afdeling IC Kinderen, locatie AMC. Dit betekent ook dat operaties waarbij een kinder-IC nodig is, voortaan plaatsvinden in het AMC.
  • Op locatie VUmc blijven wij derdelijns kinderzorg verlenen (niet IC-behoevend), de opname capaciteit voor tweedelijns zorg is beperkt. Poliklinische kinderzorg vindt plaats op beide locaties.

 

De afdeling IC Kinderen op locatie AMC is bereikbaar op tel.nr. 020-5662754 (afdeling) of 020-5665769 (secretariaat). Voor vragen over de alliantie kunt u prof. dr. Hans van Goudoever, hoofd van het Emma Kinderziekenhuis bereiken via h.vangoudoever@amc.nl.

Mijn sectie