Berichten

Eerste resultaten perinatale audit eind november

27-4-2011

De stichting Landelijke perinatale audit (PAN) presenteert op 25 november tijdens een symposium de resultaten van de landelijke perinatale audit 2010. De stichting formuleert tijdens het symposium tevens aanbevelingen om de perinatale sterfte in Nederland verder terug te dringen.


De stichting PAN organiseert het symposium in samenwerking met de stichting Perinatale registratie Nederland (PRN), de organisatie die gegevens over perinatale sterfte in Nederland inzamelt. Tijdens het symposium zal duidelijk worden hoe vaak perinatale sterfte in 2010 voorkwam, welk deel van de sterfte besproken werd in een audit en tot welke conclusies dit heeft geleid.
 

Meer inzicht in perinatale sterfte
In het jaar 2010 kwam de landelijke perinatale audit goed op gang. Daarom zijn de bevindingen die in november gepresenteerd worden zeer relevant voor het inzicht in de aard, omvang en bestrijding van de perinatale sterfte in Nederland. Sinds begin vorig jaar hebben bijna alle verloskundige samenwerkingsverbanden een of meerdere audits georganiseerd. In deze lokale audits worden het verloop van zwangerschap, geboorte en de periode direct daarna geëvalueerd. De samenwerkingsverbanden bekijken onder meer of er wel of niet sprake was van substandaard factoren die bijdroegen aan de sterfte en formuleren tot welke verbeterpunten dit leidt. Nu worden de bevindingen uit deze lokale audits voor het eerst samengebracht in één rapport.
 

Het symposium vindt op 25 november plaats in congrescentrum De Werelt in Lunteren. Minister Schippers van VWS zal tijdens het symposium het eerste exemplaar van het rapport over de landelijke audit 2010 in ontvangst nemen.
 

Meer info:

www.perinataleaudit.nl

www.perinatreg.nl.

Mijn sectie