Berichten

Oproep Dag voor jonge onderzoekers

13-4-2012

 

Het TULIPS bestuur en de commissie Wetenschap roepen jonge onderzoekers in de kindergeneeskunde op om deel te nemen aan de 'Jonge Onderzoekersdag' op dinsdag 30 oktober 2012 in Veldhoven, voorafgaand aan het jaarlijks congres Kindergeneeskunde. De Jonge Onderzoekersdag is een initiatief om jonge, veelbelovende onderzoekers met elkaar in contact te brengen, zodat samenwerking wordt gestimuleerd en mogelijkheden voor onderzoek worden uitgewisseld. De dag wordt georganiseerd door TULIPS (Training Upcoming Leaders in Pediatric Science); een netwerk van en voor jonge onderzoekers in de kindergeneeskunde.Timemanagement en carrièreplanning 

De dag zal in het teken staan van het thema ' Timemanagement en carrièreplanning' .• Hoe kun je je promotietraject, hoe complex en uniek ook, zo plannen dat je het kunt afronden binnen de vastgestelde termijn?

• Hoe voorkom je dat je de hele dag bezig bent met “brandjes blussen” en zorg je ervoor dat je toekomt aan je belangrijkste onderzoekstaken?

• Welke stappen zou je kunnen ondernemen om je carrièreperspectieven te verbeteren?

 

Tijdens de workshop “klaar in vier jaar”, bedoeld voor beginnende promovendi, kun je leren hoe je een meerjarenplanning kunt maken voor je eigen promotietraject. Als je kiest voor de algemenere workshop timemanagement, bedoeld voor meer ervaren promovendi en postdocs, krijg je inzicht in je belangrijkste tijd- en aandachtvreters, bind je de strijd aan met uitstelgedrag en ontwikkel je je eigen strategie voor adequaat timemanagement relevant voor jouw carrièrefase.Naast de workshops zijn er sessies begeleid door ervaren onderzoekers waarin deelnemers in kleine groepjes kort hun onderzoek en zichzelf presenteren. Elke deelnemer krijgt daarbij opbouwende feedback van de andere groepsleden en de ervaren onderzoekers, gericht op mogelijke verbetering van zijn of haar carrièreperspectieven.De dag zal worden afgesloten door Cecile Janssens, hoogleraar translationele epidemiologie aan het Erasmus MC in Rotterdam, die praktische aspecten van timemanagement en planning in het licht van haar eigen carrière zal toelichten. ’s Avonds vindt een informeel diner plaats.Indienen CV en abstract

Jonge onderzoekers (doelgroep ≤ 35 jaar) die actief met hun carrière bezig zijn en aan de dag willen deelnemen, worden opgeroepen vóór 25 mei een Curriculum Vitae en abstract (max. 350 woorden) in te dienen bij de organisatiecommissie. Een beoordelingscommissie van ervaren onderzoekers selecteert de meest veelbelovende inschrijvingen om aan de dag deel te nemen. Kwaliteit van reeds verricht onderzoek in relatie tot de loopbaanfase, brede ontwikkeling, gedrevenheid en initiatief van de kandidaat worden hierin meegenomen.Indiening uiterlijk voor 25 mei 2012 onderstaande link. Er is plaats voor 72 deelnemers. Uiterlijk 15 juli volgt bericht van acceptatie. NB: alle inzenders ontvangen een kopie van hun CV beoordelingen met een tot twee praktische tips voor verbetering hiervan, bij bericht van deelname.U kunt uw inzending insturen via onderstaande link:

 

De inschrijving is gesloten

 

Programma

 

Voorlopig programma JOD 2012 (bestand niet meer beschikbaar)


 

Kosten

Inschrijfkosten van deze dag zijn € 100, kosten voor het diner bedragen € 50. Het is mogelijk een overnachting te boeken voor € 105.

 

Organisatiecommissie 2012

De organisatie van de ”Jonge Onderzoekersdag 2012” wordt gevormd door Daan Caudri, Jasper Been, Anna Westra en Alexandra van Driessen (secretariaat).

 

Meer informatie:

jod@nvk.nl

Mijn sectie