Berichten

Noodoplossingen voor DOT-fouten

7-1-2013
De nieuwe DOT-structuur voor de kindergeneeskunde die geldt per 1 januari 2013 bevat een aantal fouten die pas in de nieuwe release in juli 2013 hersteld zullen worden. Deze fouten kunnen voor die tijd leiden tot problemen bij het uitbetaald krijgen van de vergoedingen.

De NVK en DBC-onderhoud hebben daarom een aantal noodoplossingen bedacht, zodat alle zorg wel declarabel blijft. Het is belangrijk dat alle kinderartsen de betreffende registratie-instructies nauwkeurig volgen. Deze instructies staan opgesomd in het bestand 'Instructie voor tijdelijke registratie tot 1-7-2013 en aandachtspunten voor onderscheidende zorgactiviteiten' op de pagina Registratie (tabblad Beroepsbelangen, onderdeel DOT-traject), of klik op onderstaande link.

De NVK raadt iedere kinderarts aan dit bestand zelf goed door te nemen en ook door te spelen naar de afdeling zorgadministratie.

Indien u of de afdeling zorgadministratie van uw ziekenhuis tegen meer onduidelijkheden of onvolkomenheden in de DOT-structuur aanloopt, neemt u dan contact op met de NVK (smit@nvk.nl ). Mocht uw ziekenhuis overwegen een wijzigingsverzoek in te sturen naar DBC Onderhoud stemt u dit dan eerst af met de NVK.

Instructie voor tijdelijke registratie tot 1-7-2013 en aandachtspunten voor onderscheidende zorgactiviteiten

Mijn sectie