Berichten

Oproep TULIPS Jonge Onderzoekers Dag '13

21-4-2013

TULIPS roept jonge onderzoekers in de kindergeneeskunde op om deel te nemen aan de 'Jonge Onderzoekersdag op dinsdag 5 november 2013 in Veldhoven, voorafgaand aan het jaarlijks congres Kindergeneeskunde. De inschrijving (zie onderaan dit bericht) sluit op 17 juni.

De Jonge Onderzoekersdag is een initiatief om jonge, veelbelovende onderzoekers met elkaar in contact te brengen en te stimuleren actief over hun huidige maar vooral ook toekomstige positie in kindergeneeskundig onderzoek na te denken. De dag wordt georganiseerd door TULIPS (Training Upcoming Leaders in Pediatric Science), een netwerk van en voor jonge onderzoekers in de kindergeneeskunde.

Het centrale thema voor de JOD is dit jaar ‘Creativiteit en innovatie’. Hoe pas ik creativiteit toe in mijn onderzoek? Hoe ga ik creatief om met mijn carrièreplanning?

Prof. Edward Nieuwenhuis, hoofd kindergeneeskunde UMCU zal het onderwerp inleiden. Op veler verzoek zal er hierna uitgebreid ruimte zijn voor intervisie, begeleid door ervaren onderzoekers in de kindergeneeskunde, waarbij creatieve carrièreplanning centraal staat. Prof. Cécile Janssens, hoogleraar translationele epidemiologie aan Emory University, Atlanta, zal dit onderwerp verder toelichten aan de hand van haar eigen carrière. De dag zal worden afgesloten door prof. Ad Lagendijk, Spinozaprijswinnaar en hoogleraar experimentele natuurkunde aan het FOM instituut die onder meer een ‘Survival Blog for Scientists’ heeft.

Hierna volgt een diner in stijl.

Veelbelovende jonge onderzoekers zullen geselecteerd worden aan deze dag deel te nemen op basis van kwaliteit van CV in relatie tot de carrièrefase. Een subselectie zal worden gevraagd mee te doen aan de elevatorpitch competitie om wie het beste zijn/haar onderzoek naar voren kan brengen.

We zien uit naar jullie inschrijvingen vanaf 20 april tot 17 juni via onderstaande link:

Inschrijving niet meer mogelijk

Vragen kunt u per email stellen aan Sonja Wouters, JOD@nvk.nl.

Het organisatiecomité bestaat uit:

Jasper Beens (voorzitter)
Suzanne Mugie
Ankie Lebon
Robert Bandsma
Stephanie Henriet
Sonja Wouters (secretariaat)

 

Mijn sectie