Berichten

Cursus Kindergeneeskunde Financieel Gezond 12 december

2-10-2013

De NVK en Joris van der Putten Medical organiseren op donderdag 12 december 2013 opnieuw Module 2 van de cursus Kindergeneeskunde Financieel Gezond. U kunt zich uiterlijk 12 november online aanmelden. 
 
Naar het inschrijfformulier 

Een dag lang begeeft u zich met een kleine groep collega’s in de wereld van DOT, business cases, kostprijsberekeningen en financiële jaargesprekken. Aan de hand van een casus krijgt u de harde en zachte tools aangereikt die nodig zijn om uw afdeling kindergeneeskunde financieel gezond te houden of te maken.

De cursus is speciaal bedoeld voor kinderartsen met enige kennis van ziekenhuisfinanciering en DOT. U kunt dit niveau verkrijgen door de inhoud van module 1 te bestuderen (hier beschikbaar voor NVK-leden).

Op de cursusdag vertelt Marien de Haan - een ervaren financieel manager in ziekenhuizen - hoe de geldstromen in een ziekenhuis lopen en hoe een financieel directeur denkt. Joris van der Putten leert u stap voor stap hoe u een goede business case opbouwt en waar u welke gegevens vandaan haalt. Karen Knispel, trainer/coach op het gebied van leiderschap en communicatie, houdt u een spiegel voor . Ook legt zij uit hoe u het management/de raad van bestuur meekrijgt en wat de beste onderhandelingsstrategie is. Daarnaast zal collega-kinderarts Thilo Mohns een tweetal voorbeelden uit eigen praktijk geven van succesvolle onderhandelingen met zijn raad van bestuur (formatie en financiering voor nieuwe verrichting).

De cursus vindt plaats op donderdag 12 december 2013 van 9.00 tot 17.30 uur in de regio Utrecht. De kosten bedragen € 720 per deelnemer en u ontvangt 6 accreditatiepunten. Er zijn slechts 16 plaatsen beschikbaar.

Programma cursus en praktische informatie module 2

Naar het inschrijffomulier

Meer informatie over de cursus Financieel gezond

Mijn sectie