NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Nulmeting overheveling epoëtines & G-CSF middelen

16 dec 2021Nieuws
Nulmeting overheveling epoëtines & G-CSF middelen

Vanaf 1 januari 2022 wordt het budget voor het extramurale gebruik van epoëtines en G-CSF middelen overgeheveld naar het ziekenhuisbudget. Dit betekent dat deze geneesmiddelen alleen nog via het ziekenhuis kunnen worden ingekocht en verstrekt. Dat geldt ook voor de eventuele verpleegkundige ondersteuning bij het toedienen van het geneesmiddel in de thuissituatie.

In opdracht van het ministerie van VWS monitort adviesbureau SiRM deze overheveling. Doel van de monitor is om na te gaan of de doelen van de overheveling worden behaald en of patiënten er geen hinder van ondervinden. We beschouwen hierbij effecten op kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg, en op de administratieve lasten voor zorgverleners.

In afstemming met de Federatie Medisch Specialisten leggen we u graag bijgaande vragenlijst voor. Deze is onderdeel van de monitor en gaat over de huidige situatie. Naast deze nulmeting voeren wij eind 2022 een effectmeting uit. Uw inbreng is van groot belang want door het invullen van deze vragenlijst kunnen wij de effecten na de overheveling meten. Het invullen van de vragenlijst kost circa 15 minuten.

We gebruiken deze vragenlijst alleen als input voor de monitor. De door u ingevulde antwoorden worden niet gedeeld en worden na het opstellen van de monitor verwijderd. Wij zullen ook geen antwoorden presenteren die herleidbaar zijn naar individuele ziekenhuizen en/of voorschrijvers.

Indien u vragen heeft over de inhoud van de vragenlijst of de context van onze opdracht, kunt u met ons contact opnemen via michiel.slag@sirm.nl.

>> Klik hier voor de vragenlijst