NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Fysieke NVK-bijeenkomsten voorlopig afgelast

03 sep 2020Nieuws
Fysieke NVK-bijeenkomsten voorlopig afgelast

Met het oog op het naderende RSV- en influenzaseizoen en een mogelijke tweede COVID-19-golf heeft het NVK-bestuur gisteren besloten om ook de komende periode geen grote fysieke NVK-bijeenkomsten plaats te laten vinden. Dit houdt in dat de volgende bijeenkomsten op locatie worden geannuleerd:

  • De Juiste Zorg op de Juiste Plek (15 september, Culemborg)
  • Onderwijsdagen (17 en 18 november en 4 en 5 maart, Lunteren)
  • NVK Congres (16 en 17 december, Ede)

Aan online alternatieven wordt op dit moment invulling gegeven, dus houdt u vooral de agenda’s vrij. Zodra hierover meer bekend is, zullen we u er via onze nieuwsmail en website over informeren.

Károly Illy, voorzitter van het NVK-bestuur: ‘Het was geen gemakkelijke beslissing. We hebben er in het bestuur dan ook lang over gesproken. Aan de ene kant zien we natuurlijk het belang van fysieke bijeenkomsten, of het nou gaat om onderwijs, nascholing of een netwerkmoment. Aan de andere kant vinden we het van het grootste belang dat we ook als NVK bijdragen aan de continuïteit van zorg en ons hierin verantwoordelijk moeten gedragen. Qua capaciteit zijn het najaar en de winter al jaren een kwetsbare periode. We willen er alles aan doen om verspreiding van het virus te voorkomen, zodat we ook bij een eventuele nieuwe coronapiek de beste zorg kunnen blijven leveren.’