NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Blog Junior Afdeling

3-2-1 START!

Okt. 2021
Het is zover: de eerste blog van de junior afdeling is een feit. Al geruime tijd hebben wij het idee om blogs te gaan schrijven, maar de eerste letter op papier zetten is toch moeilijker gebleken dan gedacht. “Niemand vindt dit boeiend, wie gaat dit nu lezen, wat moeten we dan schrijven, wie gaat er dan iets schrijven, hoe moeten we beginnen?”: allemaal gedachtes die door onze hoofden gingen en ons tegenhielden om daadwerkelijk iets te schrijven. En toen kwam het beste idee ever: laten we beginnen bij het begin. Dat is altijd goed als je iets nieuws gaat doen. De basis moet er zijn. En laat dat nou PRECIES zijn waar we mee aan de slag gaan. Hier ons verhaal…

Vanuit de junior afdeling van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde zijn we bezig met onze zichtbaarheid. Het is een zogeheten speerpunt geworden voor 2021 en verder. Vragen als “Zijn we eigenlijk zichtbaar? Zo nee, hoe kunnen we beter zichtbaar zijn? En misschien nog wel belangrijker, voor wie willen we zichtbaar zijn?”. Vragen die de revue de afgelopen vergaderingen meer dan eens passeerden. We discussieerden en hoorden verschillende meningen. De bottom line staat, een nieuwe taskforce werd geboren en we delen hier graag onze eerste ideeën.

Wat willen we?
Zichtbaar zijn voor onze achterban, de a(n)ios kindergeneeskunde in Nederland.

Het hoofddoel?
De website up-to-date krijgen en houden (want daar begint het mee, gedegen informatie op een goed vindbare plek). Het moet een site zijn die je wilt bezoeken, waar je terecht kunt met je vragen. Heb je al eens een kijkje genomen? Heb je tips voor ons?

Nevendoelen:
- De nieuwsbrief blijven schrijven en verspreiden, wellicht in een nieuwe stijl.
- Het herschrijven van het introductiedocument dat je ontvangt als nieuwe aios.
- Een introductiefilmpje opnemen, dat wordt getoond aan de eerstejaars aios tijdens het eerstejaars weekend. Het resultaat hiervan zie je hier.
- Een felicitatiekaartje voor de nieuwe aios, dat wordt verzonden met daarop een QR-code van het introductiefilmpje en het introductiedocument.
- We openden een account op instagram (@ja.nvk) aangemaakt om jou met de huidige social media te informeren over belangrijke, maar ook leuke en informele zaken binnen ons werkveld. Volg jij ons al?
- Deze blog in leven houden, om zo nu en dan een mooi geluid te laten klinken van onze kant: serieus, minder serieus, opleidingsplannen, niet klinische kerntaken, een bizarre gebeurtenis op de werkvloer, uitleg over de verschillende taskforces binnen de junior afdeling en ga zo maar door.

Heb jij feedback voor ons of wil je iets delen met de a(n)ios kindergeneeskunde in Nederland, eventueel in een blog: wees welkom, mail ons of spreek ons aan. We kijken uit naar je verhaal!

Groeten,
Tijmen, Laurens, Joeri, Josine, Laurien en Caro