NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

NVK Award voor kinderarts Elise van de Putte

16 jun 2023Nieuws
NVK Award voor kinderarts Elise van de Putte

De NVK Award 2023 is toegekend aan Elise van de Putte, kinderarts sociale pediatrie en hoogleraar Levensloopgeneeskunde in het UMC Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis. Van de Putte krijgt de award vanwege haar inzet voor de zorg voor kinderen in complexe sociale situaties en haar inspanningen om integrale zorg voor het zieke kind tot een vanzelfsprekendheid te maken, ook binnen de academische zorg.

Mede dankzij haar inzet is de transmurale en multidisciplinaire levensloopzorg met de patiënt als belangrijkste partner op de agenda gezet. Bovendien heeft zij aan de wieg gestaan van het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling (LECK), waarvan zij jarenlang voorzitter is geweest. Een expertisecentrum waar elke kinderarts 24/7 terecht kan voor advies. Ook heeft ze een leidende rol gespeeld in het verbeteren van de signalering van kindermishandeling.

Elise van de Putte ontving de prijs tijdens het NVK Congres op Papendal uit handen van Károly Illy, die tijdens dit congres afscheid nam als voorzitter van de NVK.