NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Kinderarts Ester de Kleijn wint Opleidingsprijs 2023

06 nov 2023Nieuws
Kinderarts Ester de Kleijn wint Opleidingsprijs 2023

Kinderarts Ester de Kleijn mag zich een jaar lang 'beste opleider van Nederland' noemen. Ze ontving de Opleidingsprijs 2023 op 4 november tijdens het DJS-congres, dat dit jaar in het teken stond van 'zorgen voor morgen'. De Kleijn is naast kinderarts ook opleider kindergeneeskunde in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Behalve deze titel kreeg De Kleijn ook een geldbedrag van 5000 euro, bedoeld voor het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding. 

Haar aios hadden haar voor de prijs voorgedragen omdat ze volgens hen 'een ultiem uithangbord voor de kindergeneeskunde is'. Ze heeft volgens hen oog voor de persoon achter de aios, creëert een veilig opleidingsklimaat binnen de hele vakgroep en denkt ook nog eens aan de anios. Tijdens het DJS-congres konden de deelnemers hun stem uitbrengen op de opleider die volgens hen de prijs verdient. De jury bestond verder uit Kees van Dijke (winnaar Opleidingsprijs 2022 en opleider radiologie) en Hein Brackel (voorzitter Raad Opleiding bij de Federatie Medisch Specialisten). 

De NVK feliciteert Ester de Kleijn met het behalen van deze mooie prijs, waaruit waardering spreekt voor haar enorme inzet voor de kwaliteit van de opleidingen binnen de kindergeneeskunde!