NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Gezocht: nieuwe redactieraadsleden voor de Kinderarts & Samenleving

09 nov 2023Nieuws

Wil jij als lid van de redactieraad bijdragen aan Kinderarts & Samenleving? We zijn op zoek naar vier nieuwe redactieraadsleden, van wie één de rol van hoofdredacteur op zich wil nemen. Eind 2023 stoppen vier redactieraadsleden omdat hun zittingstermijn erop zit. Irina Snoeck, Germ Immink (hoofdredacteur), Dick Mul en Jolt Roukema hebben zich sinds 2018 met veel enthousiasme ingezet voor een actueel, gevarieerd en inhoudelijk blad over kinderartsen middenin de samenleving. Helaas heeft ook Karen de Bijl-Marcus aangegeven zich vanwege haar andere werkzaamheden terug te willen trekken als lid van de redactieraad, zij nam in 2022 het stokje over van Jeroen Dudink. 

De redactieraad van K&S fungeert als klankbord voor de werkredactie. De leden weten wat er speelt binnen het vakgebied, adviseren en denken mee over mogelijke onderwerpen, invalshoeken en interviewkandidaten. Ook hebben zij goed zicht op wat er speelt in de ziekenhuizen, en waar kinderartsen tegenaanlopen. De hoofdredacteur is daarnaast het eerste aanspreekpunt voor de bladcoördinator/eindredacteur bij vragen of problemen, hakt zo nodig knopen door, en schrijft het voorwoord.

De redactieraad komt twee keer per jaar bij elkaar (online), en de werkbelasting ligt rond de 8 uur per editie. Als redactielid verbind je je in principe voor een termijn van drie jaar.

Heb je belangstelling? Neem voor meer informatie contact op met bladcoördinator/eindredacteur Selma Lagewaardt