NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Pedmed-NL biedt interactieve cursus 'Elements of Clinical Trials Methodologies' aan

24 nov 2023Nieuws
Pedmed-NL biedt interactieve cursus 'Elements of Clinical Trials Methodologies' aan

Pedmed-NL, het Nederlandse kindertrialnetwerk, wil alle kinderartsen attenderen op de tweede editie van de c4c Academy training "Elements of Clinical Trials Methodologies". 

Het doel van de cursus is het aanreiken van de basiselementen van klinische onderzoeksmethodologie die van groot belang zijn voor het begrijpen van klinische onderzoeksresultaten en het leren van de grondbeginselen van het schrijven van research papers. Het lezen, begrijpen en schrijven van papers zijn fundamentele activiteiten voor onderzoekers die klinische methodologieën goed willen gebruiken in hun eigen onderzoek.

Deze interactieve cursus loopt van 15 januari tot en met 4 april 2024 en neemt ongeveer 10 uur in beslag (inclusief het bijwonen van videolessen, webinar en journal club). 
De cursus bestaat uit twee delen:
1.    Zelfstudie en zelfbeoordeling - Startdatum: 15 januari 2024
2.    Online meetings en werkgroepen – periode 15-20 februari 2024 (onder voorbehoud)
Journal Club: 15-31 maart 2024 (onder voorbehoud)

Aanmelden kan tot en met 14 januari 2024. 
 
Meer informatie over en het exacte programma van deze training vind je op Elements of Clinical Trials Methodologies - conect4children
 
Mocht je iemand weten die hierin geïnteresseerd is of heb je zelf interesse in het volgen van de training "Elements of Clinical Trials Methodologies", stuur dan een mail naar pedmed-nl.farmtox@radboudumc.nl o.v.v. Interesse c4c short courses: "Elements of Clinical Trials Methodologies". Graag in de mail de voornaam, achternaam, geboortedatum, naam instelling/ziekenhuis en functie van de cursist vermelden, zodat de inschrijving in orde gemaakt kan worden. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.