NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

75e Herhalingscursus Kindergeneeskunde Texel: 30 september, 1 en 2 oktober 2024 (VOLGEBOEKT)

30 sep 2024 11:00 - 02 okt 2024 12:30 Locatie: Grand Hotel Opduin, Ruyslaan 22, 1796 AD De Koog, Texel Evenement

In Amsterdam is een traditie opgebouwd in de nascholing voorkinderartsen. Het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMCorganiseert de kinderartsennascholing in de ‘Cornelia de Langecyclus’.

‘Puzzels in de kindergeneeskunde’ is dit keer de titel van onze jaarlijkse cursus. Met een verscheidenheid aan interessante en relevante onderwerpen, gebaseerd op de input van de
regionale kinderartsen, is het programma samengesteld. Op het prachtige Texel, zodat je er ook echt even uit bent; in een andere omgeving met en van elkaar leren.

Tijdens deze nascholingsdagen van maandag 30 september tot en met woensdag 2 oktober 2024, bieden we een verfrissend programma aan kinderartsen in Nederland. Naast plenaire lezingen zullen we in kleine groepen met question & answer in workshops je kennis bestendigen of bijspijkeren.

We starten vanuit infectieziekten, immunologie, reumatologie en oncologie; een hele mondvol…Niet zelden is er overlap tussen koortsende ziekten, maar hoe kunnen ze onderscheiden worden? U krijgt vanuit boeiende casuïstiek praktische handvatten aangereikt. Dit afgewisseld met onze state of the art lezing over generatieverschillen in de zorg; hoe gaat u als boomer of genX exponent om met de andersdenkende/-werkende millennials; hoe geef je les aan genZ of straks zelfs generation alpha? Naadloos aansluitend, belichten we de rol van artificial intelligence in de zorg. Op veler verzoek brengen we verder een mix van soma en psyche met eerst aandacht voor psychiatrische stoornissen op de tienerleeftijd, in het bijzonder eetstoornissen en verslavingsproblematiek. Daarna -wellicht de andere kant van het spectrum- twee sessies door de afdelingshoofden van PICU en NICU met aandacht voor nieuwe ontwikkelingen binnen de intensieve zorg voor kinderen. We sluiten af met ontwikkelingen binnen de endocrinologie, waarbij genderzorg met onze jarenlange expertise niet mag ontbreken. We sluiten af met ‘honingzoete doorstroming’, zowel in de voordrachten als tijdens de fameuze diners van onze cursus.

Na deze nascholing ben je wellicht uitgewaaid, maar zeker weer bijgeschoold. Niet op één thema maar op een heel scala van onderwerpen en problemen die je kunt tegenkomen in de
dagelijkse praktijk.

Een hartelijke groet en tot ziens op Texel!

Mede namens prof. dr. Willem de Vries, hoofd Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC,
Dr. Martijn van der Kuip, kinderinfectioloog/-immunoloog
Voorzitter commissie Herhalingscursus Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC
Herhalingscursus Kindergeneeskunde 2024

Deelname en kosten
De cursuskosten zijn € 950,- inclusief 2 overnachtingen met luxe ontbijtbuffet, twee uitgebreide broodlunches, een take away lunch en diners. De cursuskosten zijn € 950,- inclusief 2 overnachtingen met luxe ontbijtbuffet, twee uitgebreide broodlunches, een take away lunch en diners. 

Accreditatie 
Accreditatie NVK is aangevraagd (± 14 punten). Wij verwerken je punten in GAIA.

Sociaal programma 
Tijdens de cursus dineren we op maandagavond in Grand Hotel Opduin en dinsdagavond is er een barbecue Strandpaviljoen Paal 17. Op dinsdag ’s middags wat vrije tijd. Tijdens de cursus dineren we op maandagavond in Grand Hotel Opduin en dinsdagavond is er een barbecue Strandpaviljoen Paal 17. Op dinsdag ’s middags wat vrije tijd. 

Inschrijven
Schrijf je vóór 8 juli 2024 in via deze link. Er kunnen maximaal 40 cursisten deelnemen. Inschrijven geschiedt op volgorde van binnenkomst, dus meld je snel aan! De factuur volgt na sluitingsdatum inschrijving. Annuleren kan tot 12 weken voorafgaand aan de cursus (vóór 8 juli 2024).

Extra nachten boeken Grand Hotel Opduin 
Wil je verblijf in Grand Hotel Opduin - op eigen kosten verlengen? Maak deze reservering dan zelf met het hotel. Wil je verblijf in Grand Hotel Opduin - op eigen kosten verlengen? Maak deze reservering dan zelf met het hotel. 

Contact
Cursusorganisatie: Carla van Burik en Alicia Schuurman
Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC
Tel. 06 13531727 / 06 54222974  emma@amsterdamumc.nl

Cursuscoôrdinator
Dr. M. van der Kuip, kidnerinfectioloog/-immunoloog, Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC

 

 

 

Programma

Maandag 30 september 2024, 11.00-19.30 uur
Thema: Het zieke kind met koorts

Lezing en workshops: Infectie, reuma oncologie
State of the art: Generatieverschillen in de zorg
Avondlezing: Ai in de zorg

Dinsdag 1 oktober 2024, 9.00 – 17.30 uur
Thema: Psychiatrische stoornissen op de tienerleeftijd 
Lezing: Psychiatrische stoornissen op de tienerleeftijd 
Workshop 1: Eetstoornissen
Workshop 2: Verslavingsproblematiek

Thema: Laatste inzichten in de NICU en PICU
Lezing 1: Intensive Care Neonatologie
Lezing 2: Intensive Care Kinderen

Woensdag 2 oktober 2024, 09.00 – 12.30 uur
Thema: Kinderendocrinologie
Lezing: Kinderendocrinologie
Workshop 1: Genderzorg 
Workshop 2: Diabetes

Dit is een voorlopig programma. Voorafgaand aan de cursus ontvangt u via de mail het definitieve programma.
Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door Nutricia Specialized Nutrition