NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Terugblik inspirerende invitational 'Behoud van bevlogenheid' op 6 oktober

13 okt 2023Nieuws
Terugblik inspirerende invitational 'Behoud van bevlogenheid' op 6 oktober

Afgelopen vrijdag heeft de werkgroep Bevlogenheid een hele mooie dag neergezet tijdens de invitational ‘Behoud van bevlogenheid’. Opleiders en aios hebben gesproken over hoe we aios en kinderartsen bevlogen en duurzaam inzetbaar houden voor ons mooie vak. Er waren inspirerende presentaties en workshops van Sabine Mur, Anneke Jaarsma, Roos Boelen en Eduard Verhagen.  
 
Uit de dag kwam onder andere naar voren dat stress erbij hoort, zolang er voldoende hersteltijd is. Sociale steun en verbinding is belangrijk. Elkaar waardering geven en het vieren van positieve successen dragen bij om bevlogen te blijven. Soms kan dit een uitdaging zijn met de verschillende generaties op de huidige werkvloer. Tijdens de invitational zijn we daarom met elkaar de generatiedialoog aangegaan. Dan blijkt dat we naast verschillen tussen de generaties, met name ook veel overeenkomsten hebben. We kwamen erachter dat het belangrijk is om met elkaar in gesprek te blijven en samen naar de mogelijkheden te blijven kijken. 
 
Belangrijk is om nu samen de initiatieven uit te rollen in de ziekenhuizen. Houd de Kinderarts & Samenleving in de gaten voor een speciale samenvatting van deze dag in de vorm van een tekening, gemaakt door Francis Liem van Studio Limon.