NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Visiedocument en jaarverslag

Huishoudelijk reglement Junior afdeling
Visiedocument en jaarplan 2021
Visiedocument Toekomst 
Toekomstvisie kindergeneeskundig landschap, opleiding kindergeneeskunde binnen centralisatie zorg
JA-NVK jaarverslag 2020

 

Visiedocument bevlogenheid

Bevlogenheid is een belangrijk thema bij de JA-NVK. In maart 2023 publiceerde de JA-NVK in samenwerking met het Concilium de handreiking 'Behoud van bevlogenheid'.
Op 6 oktober 2023 heeft de werkgroep Bevlogenheid een hele mooie dag neergezet tijdens de invitational ‘Behoud van bevlogenheid’. Opleiders en aios hebben gesproken over hoe we aios en kinderartsen bevlogen en duurzaam inzetbaar houden voor ons mooie vak. Er waren inspirerende presentaties en workshops van Sabine Mur, Anneke Jaarsma, Roos Boelen en Eduard Verhagen.  
 
Uit de dag kwam onder andere naar voren dat stress erbij hoort, zolang er voldoende hersteltijd is. Sociale steun en verbinding is belangrijk. Elkaar waardering geven en het vieren van positieve successen dragen bij om bevlogen te blijven. Soms kan dit een uitdaging zijn met de verschillende generaties op de huidige werkvloer. Tijdens de invitational zijn we daarom met elkaar de generatiedialoog aangegaan. Dan blijkt dat we naast verschillen tussen de generaties, met name ook veel overeenkomsten hebben. We kwamen erachter dat het belangrijk is om met elkaar in gesprek te blijven en samen naar de mogelijkheden te blijven kijken. 
 
De dag is samengevat in een praatplaat door Francis Liem van Studio Limón. Belangrijk is om nu samen de initiatieven uit te rollen in de ziekenhuizen. Onderstaande documenten kunnen daarbij gebruikt worden. 

Namens de werkgroep bevlogenheid, die bestaat uit (oud-)leden van de Junior Afdeling van de NVK en het Concilium Pediatricum, 
Dominique van der Lee, Floor Stadhouders, Kim Klein, Laurien Visser, Marloes Oomen, Vera Reitsema, Andrica de Vries, Brigitte de Bie, Robbert Bredius, Selma Lavrijsen, Bernice Theeuwes en Bart Rottier.
 
 

>> Handreiking Behoud van bevlogenheid
>> Addendum Behoud van bevlogenheid