NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Een nadere kennismaking met Lissy de Ridder

13 nov 2023Nieuws
Een nadere kennismaking met Lissy de Ridder

"De algemene kindergeneeskunde is de brede basis die ons verbindt"

Vier jaar geleden trad ze toe tot het NVK-bestuur. Ze ontfermde zich achtereenvolgens over de portefeuille kwaliteit en de portefeuille wetenschap. Een jaar geleden werd ze vicevoorzitter, en op 15 juni nam ze als voorzitter het stokje over van Károly Illy. Tijd voor een nadere kennismaking met Lissy de Ridder.

Je draait al een tijdje mee in het NVK-bestuur maar je bent en doet natuurlijk veel meer dan dat. Laten we beginnen bij het begin. Wie ben jij als kinderarts?
‘Mijn opleiding deed ik in het Amsterdam UMC en ik werk nu alweer heel wat jaren in het Erasmus MC. Maar ik heb ook buiten de academische setting gewerkt, in het Jeroen Bosch Ziekenhuis bijvoorbeeld. Als kinderarts MDL richt ik me vooral op kinderen met IBD, zoals de ziekte van Crohn, die zich vaak in de puberteit manifesteert. Dat is al zo’n ingewikkelde levensfase en dan moet je ook nog eens dealen met een akelige ziekte waar je niet meer vanaf komt, en met klachten waar je nou niet direct met je vrienden over praat. Ik vind het heel waardevol om deze jonge patiënten daarin bij te staan.’

>> Lees het hele interview met Lissy uit Kinderarts en Samenleving van november 2023