NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Oproep deelname kennissessies 'samen beslissen met kinderen en elkaar’

16 mei 2024Nieuws
Oproep deelname kennissessies 'samen beslissen met kinderen en elkaar’

Graag wijzen we jullie op een drietal kennissessies die Stichting Kind en Ziekenhuis organiseert. Hierin gaan de deelnemers actief aan de slag rondom de thema’s Samen Beslissen en MKS. De kennissessie is bedoeld voor kinderverpleegkundigen, medisch pedagogisch zorgverleners en medisch maatschappelijk werkers uit zowel de eerste als de tweede lijn.

In de kennissessie staat de wereld van het kind centraal. De deelnemers gaan aan de slag met belemmerende en bevorderende factoren om de ‘stem van het kind te vergroten’. Waar moet je in het bijzonder op letten wanneer je samen wil beslissen met kinderen? En welke hulpmiddelen zijn er om dit te doen? Wat zijn de ervaringen van andere zorgprofessionals daarmee? En wat vinden kinderen zelf daarvan?

Daarnaast staat Medische Kindzorg Samenwerking (MKS) op de agenda. Hoe kijk je breder dan alleen medisch? En hoe werk je samen met kind en gezin over de muren van de eigen organisatie heen waarbij het leven en de ontwikkeling van het kind centraal staan?

Data en locaties
De sessies zijn van 9:30 – 17:30 uur op de volgende data en locaties:

  • 1 juli – regio Midden – Het Auditorium | Rudolf Magnus, Utrecht
  • 5 juli – regio Noord – Beatrix Kinderziekenhuis, Groningen
  • 26 september – regio Zuid – Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

Praktisch
De kennissessies kunnen dit jaar vanwege een subsidie gratis door Stichting Kind en Ziekenhuis worden aangeboden. Accreditatie wordt aangevraagd.

Schrijf je in!
Direct inschrijven kan vanaf nu. Let op: er is beperkt plek, dus vol is vol. 

Is de sessie niet voor jou, maar wel voor een collega interessant (binnen of buiten je eigen organisatie)? Stuur dit bericht dan door!