NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

RIVM verduidelijkt adviezen (chronische) luchtwegklachten

14 mei 2020Nieuws

Inmiddels heeft het RIVM, mede dankzij de bemoeienis van de NVK, de adviezen rondom luchtwegklachten en schoolgang aangepast. Wij adviseren al onze leden om bij vragen over dit onderwerp naar de website van het RIVM te verwijzen (zie de link onder aan dit bericht).

  • Mijn kind heeft langdurig verkoudheidsklachten/hooikoorts kan hij of zij dan wel naar school/kinderopvang/sport?
    Als het kind elk jaar hooikoorts heeft of chronisch verkouden is dan herken je de klachten. Het kind mag dan gewoon naar school. Twijfel je of zijn de klachten anders dan je gewend bent, houd het kind dan thuis tot de (nieuwe) klachten voorbij zijn.
  • De school/kinderopvang wil mijn kind niet ontvangen omdat hij/zij langdurig verkoudheidsklachten/hooikoorts heeft. Wat moet ik doen?
    Leg in een gesprek aan de school uit dat je de klachten herkent als chronische verkoudheidsklachten of hooikoorts en dat dit voor jou een herkenbaar beeld is. Het kind kan dan gewoon naar school. Bij twijfel of als de klachten veranderen moet het kind thuisblijven tot de (nieuwe) klachten voorbij zijn of het bekende klachtenpatroon is teruggekeerd. Als het gesprek met school of kinderopvang geen resultaat oplevert, neem dan contact op met de lokale GGD. Zij geven op basis van een handreiking advies in specifieke situaties.

>> Bovenstaande informatie is te vinden op de website van het RIVM.